Intersport - Partener Run Fest

22 septembrie 2013

Peste 600 de oameni din București, dar și din alte orașe din țară au alergat la prima ediție a crosului Gabriela Szabo Run Fest! La concursul de alergare, care a avut loc sâmbătă, 21 septembrie 2013, în Pădurea Băneasa, s-au prezentat la start 610 concurenți care au efectuat curse în categoriile: Copii, Juniori, Open, Ștafetă și Familie.

 

 Campioana olimpică Gabriela Szabo a dat startul competiției și a alergat alături de peste 80 de copii înscriși în prima cursă, de 1,5 kilometri, care s-a desfășurat pe un traseu de asfalt în Pădurea Băneasa. Organizat în Săptămâna Europeană a Mobilității, 16-22 septembrie, concursul și-a dorit să încurajeze oamenii să facă mișcare și să își îmbunătățească calitatea vieții.   

 "In calitate de sportivă, de campioană olimpică, consider că am datoria morală să le transmit oamenilor, adolescenților, adulților și mai ales celor care sunt responsabili de formarea copiilor, valorile pe care eu le-am îmbrățișat în cariera mea: educație și respect, pasiune pentru mișcare și performanță”, a spus Gabriela Szabo. 

Alături de participanți a fost și antrenorul federal Zsolt Gyöngyössy, care a concurat pe traseul de 9 kilometri, ce a combinat zone de pădure cu cele de asfalt. De altfel, cei mai mulți participanți la Gabriela Szabo Run Fest, peste 300 la număr, s-au înscris la categoria Open 9 km, dovedind cu această ocazie că sunt mulți iubitori de mișcare în țara noastră. 

 La eveniment a participat și ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Banicioiu, care a felicitat câștigătorii Gabriela Szabo Run Fest și i-a încurajat toți cei prezenți să participe la cât mai multe evenimente sportive. 

 În cadrul competiției Gabriela Szabo Run Fest s-au desfășurat șase curse de alergare în aer liber, pe un traseu ce a combinat zone de pădure cu cele de asfalt. La acestea au luat parte oameni de toate vârstele, începători sau alergători cu experiență, cu vârste cuprinse între 8 ani și 73 de ani. În total, au fost 45 de câștigători premiați, clasați pe locurile 1, 2 și 3, atât la masculin cât și la feminin, în cele șase curse de alergare. Organizat în Săptămâna Europeană a Mobilității, 16-22 septembrie, concursul și-a dorit să încurajeze oamenii să facă mișcare și să își îmbunătățească calitatea vieții. 

 Alte detalii despre eveniment le puteți găsi pe site-ul oficial al competiției: www.runfest.ro