Semimaraton INTERSPORT Brașov

8 aprilie 2012

"Ieși afară!" Asta am spus celor care au stat luni întregi și friguroase închiși în birou, în atelier sau pur și simplu cu mintea ocupată cu statistici, obiective, profitabilitate. A fost timpul pentru un alt fel de alergătură, de data asta în aer liber!

 

 În data de 7 Aprilie 2012, în Piața Unirii din Brașov, Intersport împreună cu organizatorul evenimentului, Asociația Cetatea Brașovului, au dat startul la primul semimaraton organizat în Brașov pentru a sarbatori cu mic, cu mare, din țară și din străinătate, miscarea in aer liber. 

 Startul s-a dat la ora 12:00 în Piața Unirii, un loc boem și plin de istorie, la doar câțiva zeci de metri de Prima Școală Românească și de biserica Sf Nicolae. A urmat înaintarea pe străduțele vechi ale Scheiului ce conduc către ieșirea din oraș și intrarea pe Drumul Forestier.

Traseul a trecut pe la Pietrele lui Solomon, loc de întâlnire al junilor și a continuat șerpuind lin și în ușoară urcare până în Poiana Brașov. Asta fiind la 8 km de la start, la primul check point și punct de revitalizare. De acolo ne-am desprins de Drumul Forestier și am apucat cărarea către Valea cu Apă. La Băncuță am tinut drumul drept și am continuat coborârea către Poiana Stehil, după care am ținut cărarea de promenadă până în Șaua Tâmpei, locul de întâlnire al multor iubitori de natură din Brașov și al doilea check point.

S-a coborât apoi spre Răcădău și s-a ocolit tot Masivul Tâmpa pe la poale. Reajunsi în Schei la Troiță am coborât pe străduțele înguste până în Piața Unirii la finish.

Un traseu excelent pentru dezmorțire și o atmosferă de concurs plină de voie bună.